Cesta jedné konvertistky, aneb jsem jak Alenka v říši divů

Jak to bylo dneska...

19. 3. 2013 20:35
Rubrika: Všední dny

Wordprocessing, dívka z klokánku a laborka z chemie...


A jak to spolu souvisí? Tak přesně tohle je obsah mého dnešního dne. 

 

Asi Tě milý čtenáři zajímá, co je to wordprocessing. To je soutěžní disciplína, v níž dostane soutěžící text a zadání. Tento text pak musí podle toho zadání upravit ve wordu. Samozřejmě je na to časový limit. No a téhle soutěže jsem se dnes účastnila v Žatci. Jen bokem takovou poznámku... byla jsem pátá ze sedmi.

A právě na této soutěži jsem potkala jedno děvče. Byla z pořadatelské školy a měla pomáhat při organizaci. Jakmile skončila má disciplína, musela jsem pár hodin čekat, než bude vyhlášení. A daná dívka neměla co dělat, a tak jsme se šly projít po okolí... I když jsme vzájemně neznaly svá jména, náš rozhovor plynul překvapivě dobře. Až jsme se za chůze dostaly k nenápadné budově, jen cedulka u dveří hlásila: Fond ohrožených dětí. A dívka se na mě otočila a kývla k budově. "Tak a tady já bydlím." Přiznejme si upřímně, koho z Vás by to nepřekvapilo. A tak jsme si začaly povídat o tom, jak se tam dostala, jak se jí tam žije a že tam má i sestru. A v tu chvíli jsem si uvědomila, jaké má ona štěstí, že se dostala do Klokánku. A pak jsem si uvědomila, že některé mé potíže jsou oproti tomuhle jen drobné nepříjemnosti. 

A jak je to s tou laborkou s chemie? To je právě jedna z těchto nepříjemnosti. I když se mi do toho nechce, vzpomínám si na tu dívku a říkám si, že ona byla tak silná, že překonala své problémy a já tedy bych měla být tak silná a překonat tuhle laborku. A ve stejné myšlence i děkuji bohu, že mi tuto neznámou přistavil do cesty a připomněl, že na světě jsou i horší problémy, než nějaká laborka.

Zobrazeno 503×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz