Cesta jedné konvertistky, aneb jsem jak Alenka v říši divů

Jak to všechno začalo...

13. 5. 2014 17:05
Rubrika: Má cesta

... aneb za všechno může Česká televize a má třídní.


Je to nějaké divné, že? Česká televize a třídní profesorka můžou za to, že někdo konvertoval... a přesto je to pravda. 

 

Bude to již nějakou dobu, co jsem si začala uvědomovat, že on by nějaký ten bůh být mohl. A pak jsem si taky začala uvědomovat, že taková návštěva v kostele je fakt fajn. Do té doby jsem byla nevěřící, tak si dovedete představit, jakou šlamastyku tyhle pocity vyvolaly. Poslední, kdo mi o bohu vyprávěl, byla moje prababička, když jsem byla ještě hodně malinká. 

Pak jednoho dne, na konci dubna, třídní ohlásila, že pojedem do oseckého kláštera. Můj úkol? Zjistit, kdo to byli Cisterciáci. Jsem velmi pečlivá a ráda se dozvídám nové věci, takže jsem se vrhla na knihy, ale i filmy a pořady. 

A zde na scénu přichází ČT a její pořad Zasvěcení. Podívala jsem se na jeden díl, na další díl... Okouzlily mne Karmelitky, to byla chvíle, kdy jsem začala přemýšlet o zasvěceném životě. A když jsem byla u Salesiánek, bylo to jaká rána. Najednou jsem věděla, že to je přesně to, co hledám. Kam chci.

Trvalo skoro dva týdny, kdy jsem své rozhodnutí probírala ze všech stran. "Googlila" jsem jak o život, stránky Institutu jsem prolezla ze všech stran. A pak přišel ten osudný den, kdy jsem napsala do Karlína mail. Bylo to přesně před dvěma lety...

Zobrazeno 551×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz