Cesta jedné konvertistky, aneb jsem jak Alenka v říši divů

Tentokrát duchovní cvičení/obnova...

5. 8. 2014 21:43
Rubrika: Má cesta

...aneb další poprvé.


Člověk by řekl, že v mém životě katechumena už jsem si vybrala všechna svá poprvé. Však už svá poprvé prožívám víc jak dva roky. Přesto se ještě nějaká najdou.

Velkým poprvé pro mne bylo duchovní cvičení a obnova. Obojí jsem prožila v posledním měsíci. Jaký je v tom rozdíl? Vlastně nevím, pro mne je to to samé.

Ráda bych vám popsala, jaké to bylo. Ale myslím, že to nejde. Mohla bych vám popsat den za dnem, událost od události, ale stejně... to se musí zažít. Každý z těchto pobytů měl to svoje. První mi vyhovoval v jedné věci, druhý zase v jiné. Přesto jsem z obou odjížděla naprosto nadšená a můžu jen doporučit. 

A každý z pobytů měl i to své další poprvé. První Anděl páně, první krátké čtení při Breviáři a první Korunka. Jsem zvědavá... jaké další poprvé na mne čeká?

 

Na konec bych ještě chtěla zmínit něco z prvního pobytu, na co nezapomenu.
Když jsem seděla ve vlaku, dala jsem si předsevzetí, že každé ráno vstanu před budíčkem a půjdu se pomodlit růženec.
A opravdu jsem ho dodržela. Každé ráno jsem pěkně v šest vylezla ze spacáku a šupajdila ven s růžencem v ruce. Dokonce jsem měla i své pravidelné místo, kde mne bylo možno spatřit.
Na konci pobytu jsme dostali návrh, abychom si stanovili nějaké předsevzetí. Sice malé, ale takové, abychom ho dodrželi. A mé znělo, že se denně pomodlím alespoň jeden desátek. 
Pro někoho příliš malé, pro někoho příliš velké, pro mne tak akorát. 

 

Zobrazeno 625×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz